Ударите на САЩ и Великобритания срещу Йемен са нелегитимни от гледна

...
Ударите на САЩ и Великобритания срещу Йемен са нелегитимни от гледна
Коментари Харесай

Песков: Осъждаме САЩ и Великобритания за ударите срещу хутите

Ударите на Съединени американски щати и Англия против Йемен са нелегитимни от позиция на интернационалното право, съобщи прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от държавната организация ТАСС, цитира Българска телеграфна агенция.

„ Осъждаме ги “, сподели представител на Кремъл пред кореспонденти, помолен да разяснява офанзивите. " От позиция на интернационалното право ударите са нелегитимни. Това е нашата позиция ", добави Песков.

Той напомни, че по-рано Съветът за сигурност на ООН прие американска проекторезолюция, осъждаща офанзивите на йеменските бунтовници хути в Червено море и настояваща за незабавното им преустановяване. 

За документа гласоподаваха 11 членове на Съвета за сигурност, 4 страни, в това число Русия, се въздържаха. " Ние се въздържахме. И страните, които нанесоха удар, те се пробваха да обезпечат интернационално правно съображение за дейностите си. Този опит беше несполучлив, защото признатата резолюция не дава право на стачка ", акцентира прессекретарят.

Говорейки за офанзивите на хутте против интернационалните търговски кораби, той означи: „ Ние неведнъж сме призовавали хутите да се откажат от тази процедура и я считаме за извънредно неправилна. “ 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР